Zeeën aan natuurlijk licht, vette grafische lijnen, helder groen blad en heel veel ruimte. Bij het idee alleen al werd ik enthousiast! Totdat ik daadwerkelijk voor het eerst in een kas mocht fotograferen… Het hoge temperatuurverschil zorgde ervoor dat mijn lenzen besloegen, gekleurde LED-belichting boven in de kas zorgde voor een vieze kleurzweem over mijn model heen, de modellen zelf stonden te zweten door de warmte en gingen glimmen als een discobal. Helemaal bij modellen met een wat gladder hoofdoppervlak, zeg maar…

Even een bakkie

Je kunt je wel voorstellen dat mijn droombeeld van een kas na die eerste keer in duigen was gevallen. Gelukkig houd ik van een uitdaging en zorg ik er tegenwoordig voor dat ik beter voorbereid de kas in ga. Een hoog temperatuurverschil? Ik leg mijn cameratas alvast in de kas zodat die kan acclimatiseren. Doen we gewoon eerst nog even een bakkie. Gekleurde LED-lampen? Dan pak ik mijn flitsers erbij en zorg ik er op die manier voor dat mijn model niet paars wordt!

En die “glimmende discobal”? Ik heb al menig man met make-up gepoederd, zelfs de kale koppen.

Luxe

Nu we een paar jaar verder zijn, ging ik onlangs weer de kas in voor de covershoot van de derde uitgave van KAS Magazine. Ik was goed voorbereid op de verschillende uitdagingen waar ik in de radijskas van Ad Coolbergen tegenaan zou gaan lopen, maar niets bleek minder waar… Bij deze teler werd mijn oorspronkelijke droombeeld van een tuinbouwkas weer werkelijkheid! Zeeën aan natuurlijk licht, vette grafische lijnen, helder groen blad en heel veel ruimte. Het leven van een tuinbouwfotograaf gaat lang niet altijd over rozen, maar dit was voor mij toch echt wel luxe hoor!

De resultaten van deze shoot, die zie je hieronder!

Bedrijfsportret KAS Magazine
bedrijfsfotografie achter de schermen
Portret in opdracht van KAS Magazine