“Zo veel innovatie binnen deze branche, dat mag gezien worden!”
 
William Boxman is sinds anderhalf jaar werkzaam als PR & Marketing manager bij Havecon Kassenbouw B.V. In deze binnen het bedrijf nieuwe functie  zet hij de marketing op vanaf de start en is verantwoordelijk voor alle offline en online communicatie van Havecon. 
 
William en ik kennen elkaar via KAS Magazine waarvoor ik twee jaar geleden een portret heb gemaakt van directeur/eigenaar, Henk verbakel, behorend bij een artikel. Hierna volgden meerdere samenwerkingen. Als marketeer heeft William een duidelijke visie voor de uitingen en wil daarin het beste naar boven halen. De eerste keer dat ik met hem samenwerkte merkte ik direct dat hij een duidelijke visie heeft en het bedrijf goed op de (online) kaart wil zetten. Samen bedachten we verschillende plannen voor de uitvoering van de fotografie, maar niet altijd kwam dit plan door bij de directie. Marketing, dus ook fotografie, binnen de glastuinbouw staat, door verschillende redenen, in de kinderschoenen. In een uitgebreid interview vroeg ik hem naar zijn visie over marketing en fotografie binnen de glastuinbouw. 
 
Hoe wordt marketing nu nog ingezet binnen jullie branche?
“Onze branche loopt er niet op achter, maar de marketing is wel anders ingericht. Nu is het nog veelal: we gebruiken marketing alleen om de klant binnen te halen, verder doen we er niks mee. Vanuit mijn visie kun je echter veel beter je marketing inzetten om een expertstatus aan te nemen, zodat de klanten vanzelf naar je toe komen. Er is nog veel werk aan de winkel om marketing optimaal in te zetten. We moeten meer streven naar interactie met de doelgroep dan alleen focussen om die ene klant binnen te halen.”
 
Hoe zou jouw visie de glastuinbouw op het gebied van marketing veranderen?
“Laten we wereldwijd meer uit te dragen wat voor enorme prestatie we als glastuinbouwsector elke dag leveren. Op een relatief klein stuk land maken we zoveel mogelijk op het gebied van voedselvoorziening en innovatie. Met zelfvertrouwen mogen wij de innovatie van de sector laten zien en ook wat we daar allemaal voor doen. Marketing is hiervoor de manier!”
 
Hoe past fotografie dan volgens jou in deze visie?
“Een van de belangrijke manieren om dit te doen is met fotografie. Zonder goede fotografie mis je het gezicht. Als je jezelf respecteert als bedrijf, dan moet je dat ook terugzien door middel van professioneel en passend beeld. Naast de praktische beelden, zoals de kassen: het eindproduct, breng je met fotografie ook de sfeer en boodschap van je bedrijf in beeld en laat je je toegevoegde waarde zien. Zet fotografie meer in dan puur functioneel.”
 
Wil je meer weten over William of zijn werk voor Havecon?
Check dan www.havecon.com
Tuinbouw kassenbouw fotografie
Interview met William Boxman